Multifokális szemüveglencse árak

A multifokális szemüveglencse árait számos tényező befolyásolhatja, így az árak meghatározásához is több tényező együttes figyelembevétele szükséges. Az alábbi információk ehhez nyújtanak segítséget.

A multifokális szemüveglencse árak számításánál fontos tudni: a kevesebb itt több

Az árak között való tájékozódás során fontos annak ismerete, hogy a multifokális lencsék a legkorszerűbb és legbonyolultabb típusú lencsék, hiszen a precízen csiszolt szemüveglencsék két vagy több eltérő dioptriából állhatnak össze, teljesen láthatatlan összeillesztéssel
Nem hagyható figyelmen kívül a multifokális lencsék vitathatatlan előnye sem, hogy a szemüvegek állandó és fárasztó cserélgetése nélkül képes éles képet biztosítani minden távolságra, így egyidejűleg alkalmas olvasáshoz, számítógép használathoz vagy éppen autóvezetéshez.

Egy piros sportautó halad egy vidéki úton.

A fentiek számbavételével a multifokális szemüveglencsék magasabb ára az egyfókuszú társaihoz képest nem meglepő, hiszen több szemüveg lencse előnyeit egyesíti egyetlen szemüvegben, megkímélve viselőjét a több szemüveg vásárlásával járó költségektől. További előnyökről olvashat a Multifokális lencsék előnyei és hátrányai bejegyzésben.

A multifokális lencse árak és a felületkezelés

Napjainkban az időjárás hirtelen változása sok bosszúságot okozhat a szemüveget viselők körében, amikor egyik pillanatban elvakít a napfény, a következőben pedig csuromvizesen menedéket keres az eső elől, amit csak nehezít a bepárásodott szemüveg.
A multifokális szemüveglencsék esetén már ezek sem jelenthetnek akadályt, mivel kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak minden hőmérsékleten és minden évszakban. Mindez a felületkezelések sokszínűségének köszönhető. Tudjon meg többet a multifokális szemüveglencsékről a következő bejegyzésben: Amit a multifokális szemüveglencséről tudni kell.

Egy multifokális szemüveglencsét viselő nő vizet fröccsen az arcára.

Multifokális szemüveglencse árak a felületkezeléstől is függnek

A HMC+ felületkezelés:

 • tükröződésmentes,
 • vízlepergető,
 • szennyeződéstaszító,
 • karcálló,
 • könnyen tisztítható.

A HVLL felületkezelés mely a világ legellenállóbb felületkezelése: 

 • tükröződéscsökkentő,
 • vízlepergető,
 • karcálló,
 • szennyeződéstaszító,
 • portaszító.

Az SHV felületkezelés:

 • prémium tükröződésmentes felületkezelés,
 • tükröződéscsökkentő,
 • vízlepergető,
 • karcálló,
 • szennyeződéstaszító.

Multifokális szemüveg árak a kényelemmel összhangban

Gyönyörű őszi időben autózni a már különféle színekben pompázó fák mellett … olyankor könnyű mindent szépnek látni. Ám amikor a sűrű fasor végéhez érve hirtelen vakító fény áramlik szét, amitől csak sejteni lehet az út folytatását … ez már nem a sofőrök álma. 
A multifokális szemüveglencsék az ilyen esetekben sem hagyják cserben viselőjüket. E lencséknél további kényelmi funkció a fényre sötétedő opció. A fényre sötétedő lencsék néhány pillanat alatt besötétednek és ugyanolyan gyorsan kivilágosodnak, elérve a tökéletes átlátszóságot. 
Emellett 100%-os UV-védelmet is biztosítanak.

Egy nő multifokális napszemüvegét tartja a kezédben egy ablak előtt.

A mai digitális világban egyre mindennaposabb a technikai eszközök használata. Ez azonban fokozottan megterheli a szemet. A multifokális szemüveglencsék e vonatkozásban sem maradnak alul. 
A kékfény szűrő réteg felületkezelés jelentős mértékben csökkenti a szembe jutó kék fény mennyiségét, amely felelős a szemfáradtság kialakulásért, így mérsékli a szem megerőltetését

A progresszív lencse árak további befolyásoló tényezői

A multifokális szemüveglencsék árképzése kapcsán fontos figyelembe venni, hogy ez egy igen magas szintű technológia, melyet folyamatosan fejlesztenek. Minél újabbak a fejlesztések, annál drágábbak a multifokális szemüveglencsék árai. 
Amennyiben a kliens már hordott multifokális lencsét, a megfelelő komfort biztosításához magasabb minőségű csiszolásra van szükség a holt tér minimalizálásához, mely magasabb árat is jelenthet. 
Csatornaszélesség szintén fontos fogalom a multifokális szemüveglencse árainak meghatározása során. Annál kényelmesebb a szemüveg viselője számára, minél szélesebb az átmeneti rész a távoli és a közeli dioptria között, ezt professzionális csiszolással érik el. Minél magasabb kategóriát képvisel az adott multifokális lencse, annál bővebb lehet a csatorna szélessége.
A különböző gyártók különféle termékekkel igyekeznek kielégíteni ügyfeleik igényeit, így a kidolgozottság mértéke gyártónként eltérő lehet.

A professzionális technológia segítségével lehetőség van teljesen egyedi gyártásra, így az ügyfél az egyedi igényeihez, személyre szabott szemüveget viselhet. Ez esetben a kliens személyes adatainak (szemközép távolság, szemtávolság, dőlésszög) figyelembevételével gyártják le a multifokális szemüveglencsét, egy speciális gép segítségével. Nem elhanyagolható tény az optika választása során, hogy ilyen személyre szabott lencsék nem mindenhol hozzáférhetőek.
Szintén árbefolyásoló tényező lehet a vékonyítás, amely elsősorban esztétikai funkció, azonban viselője számára összehasonlíthatatlan komfortot jelenthet korábbi szemüvegeihez képest.

Közelkép egy multifokális szemüveglencse viselő nőről.

A multifokális szemüveg árak a gyakorlatban – Mennyibe kerül egy multifokális szemüveg?

A fentebb leírtak végigolvasása után nem meglepő, hogy magasabb díjszabással hozzáférhetőek a multifokális szemüveglencsék.
A multifokális szemüveg árak 20.000-230.000 Ft között mozoghatnak, a drágább lencse magasabb (több kényelmi funkciót kielégítő) kategóriát is jelent. 

Nyitott könyv multifokális szemüveglencsével ellátott szemüveggel, mellette telefonnal.

Fényre sötétedő multifokális lencse árak

A fényre sötétedő multifokális lencse árak sokféle tényezőtől függenek, így a kiválasztott márka, a lencse típusa és az optikai szolgáltató árai is befolyásolhatják az árat. Fontos megemlíteni, hogy a multifokális lencsék általában drágábbak lehetnek, mint a hagyományos, egyfókuszú lencsék.

Amikor megvásárolja a fényre sötétedő multifokális lencséket, fontos figyelembe venni az egyedi igényeket és az elvárt eredményeket. A jó minőségű lencsék garantálják a tiszta és éles látást, különösen a különböző távolságokon történő fókuszálás során.

Az árak általában különböző szempontoktól függenek, mint például

 • a lencse anyaga,
 • a bevonatok,
 • a márkák és
 • az optikai szolgáltatók által kínált szolgáltatások.

Érdemes összehasonlítani a különböző márkák és optikai szolgáltatók árait, hogy megtalálja a legmegfelelőbb és legmegfizethetőbb lehetőséget.

A jó minőségű lencsék hosszú távú befektetést jelenthetnek a szem egészségének megőrzése és a kényelem érdekében.

Galéria Optika Galéria Optika információk, elérhetőségek
Scroll to Top